keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Nukkekodin Tee-se-itse Kasvihuone

Hupsista. Päivitykset ovat jääneet sille tielleen sillä äiti ja tytär unohtivat puoliksi kirjoittamisen, ja kuvien lisäämisessäkin oli jotakin ongelmaa. Koitetaanpa nyt uudestaan pitkän tauon jälkeen.

Mieltä lämmittää huomata että olette ahkerasti silti täällä käyneet katsomassa josko päivityksiä olisi, koitamme tästä eteenpäin olla ahkerampia!

Sitten itse asiaan..
Kiireisen naisen Tee-se-itse Kasvihuone

Tämä kasvihuone on täysin rakennettu kasaan kotoa löytyvistä hukkamateriaaleista. 

Mitä tarvitsin:

-pahvia  
(tarpeeksi vahvaa että kestää leikkaamisen menemättä "löysäksi")
-Sakset
-Läpinäkyvää vahvaa muovia 
 (esim. jostain elektroniikkalaitteiden pakkausmateriaaleista löytyy) 
-liimaa 
(erikeeper tai pikaliima)
-nitoja
-akryylimaali
-muutama tussi 




 Tein kasvihuoneen ilman mitään kaavoja, leikkasin pahvista sopivankokoisia ja identtisiä paloja joista lähdin rakentamaan kasvihuoneen runkoa.
Maalasin kaikki osat ennen kiinnittämistä.
 Käytin nitojaa kiinnittämään osat yhteen.
Ikkunat ovat vanhasta Pc:n kuulokepaketista ylijäänyttä muovia jotka liimasin pikaliimalla ensin melkein sormiini ja lopulta sitten itse kasvihuoneeseen.



 Sisustustavarat kasvihuoneessa ovat myös kaikki pahvia. Köyhän tytön huvi myöhään illalla liene, ja eipähän mene pahvikaan hukkaan;)
Lattialaatat tein leikkaamalla ohuita säleitä pahvista niin että kun ne laittaa vierekkäin, muodostuu neliö. Rungoksi riitti kaksi pientä sälettä liimalla pitämään laatan kasassa.
Maalasin nämä vasta liimaamisen jälkeen.

Kasveja varten leikkelin lehtien muotoisia palasia ja muotolin kukkaruukut. 
Osat kannattaa ehdottomasti maalata ennen liimausta sillä jälkeenpäin ainakin allekirjoittanut huomasi että homma meni aika sotkuiseksi.
Kun maali kuivui, upotin lehtiosat ruukkuihin ja liimaa väliin.

Kummasti vaan pahvikin piristyy kun saa väriä pintaan.
Käyttämäni maalit ovat akryylimaaleja. Niitä löytää nykyään ihan vaikka citymarketista, ja ne ovat vesiliukoisia joten ei tarvitse niin pelätä vahinkoja. Omani taitavat olla ostettuja Biltemasta.



Viimeisen kuvan taustalla näkyy muuten myös osanen kasvihuoneen kattoa. Tein siitä kokonaan irroitettavan jotta kasvihuonetta olisi mahdollisimman helppo muuttaa sisältä.

Improvisointimahdollisuudet ovat rajattomat. Ja koska se on vain hukkapahvia, ei paljon harmita vaikka menisi vähän pieleen! :-) 


1 kommentti: